Home » Ventilatie » Mechanische ventilatie

MECHANISCHE VENTILATIE

Bij mechanische ventilatie zorgt een continu draaiende ventilatiemotor dat de vervuilde lucht in de keuken, de badkamer en het toilet via luchtkanalen wordt afgezogen. Een regelknop of schakelaar met meerdere standen regelt de hoeveelheid lucht die naar buiten wordt afgezogen. De aanvoer van frisse lucht gebeurt via ventilatieroosters en/of ramen met een ventilatiestand.

Afspraak maken Offerte aanvragen
Mechanische Ventilatie Illustratie

Door natuurlijke toevoer en mechanische afvoer van lucht, zorgt mechanische ventilatie voor de basis voor een optimaal binnenklimaat door continue luchtverversing.

Met de toevoeging van vraaggestuurde ventilatie wordt er automatisch geventileerd op basis van CO2, en/of vocht en aanwezigheid. Dit levert een hoge mate van comfort op.

De stille en energiezuinige gelijkstroommotoren van de ventilatie-units bieden een laag elektra verbruik met ruim 16% besparing per jaar ten opzichte van wisselstroommotoren en slijten minder.

Daarnaast leveren de vrij in te stellen toerentallen op de midden en hoge stand een lager energieverbruik op. Het uitgebreide assortiment aan mechanische ventilatie-units met de nieuwste technieken zorgt ervoor dat de units zijn te combineren met een centraal luchtverdeelsysteem.

Wij leveren o.a. deze merken

Bekijk deze mechanische ventilatieoplossingen voor de woningbouw. Geschikt voor nieuwbouw en bestaande woningen.

Mechanische Ventilatie-Zehnder
Logo Zehnder
Mechanische Ventilatie-Orcon
Logo Orcon
Mechanische Ventilatie-Duco
Logo Duco
Mechanische Ventilatie-Itho Daalderop
Logo Itho Daalderop