Home » Duurzaam » Zonnepanelen

ZONNEPANELEN

Waar de zon schijnt is er leven en warmte. De zonnewarmte is van iedereen en helemaal gratis! Dus waarom zouden wij daar geen gebruik van maken? De zon is onze meest duurzame energiebron. Zo levert de zon in Nederland al meer dan vijftig keer zo veel energie als wij jaarlijks aan elektriciteit, gas en benzine gebruiken.

Je kunt zelf jouw eigen duurzame energie opwekken. Een mooi vooruitzicht natuurlijk, vooral als je weet dat de elektriciteitsprijs alleen maar blijft stijgen. Als je in de toekomst voor een groot deel in je eigen energie wilt voorzien, heeft Installatieservice Kunst dé oplossing.

Afspraak maken Offerte aanvragen

WIJ WERKEN MET DEZE SYSTEMEN

Zonnepanelen
ULICA

Standaard omvormer
SOLIS

Solar Edge Optimized omvormer

Optimizer omvormer
SOLAREDGE

 

Bevestiging systemen-Van der Valk montagesysteem

Bevestiging systemen
Van der Valk montagesysteem

 

Hoe werkt een zonnepaneel

Wanneer zonlicht op de panelen schijnt worden elektronen losgemaakt uit de bovenzijde van het zonnepaneel. De elektronen kunnen maar een kant op waardoor een spanningsverschil ontstaat tussen de boven- en onderlaag. De stroom komt in beweging wanneer de onder- en bovenkant op elkaar wordt aangesloten. De spanning van een zonnecel is vaak erg laag, hierdoor worden meerdere cellen in serie geplaatst. De omvormer zorgt ervoor dat de spanning wordt omgezet naar 230v wisselstroom.

Het gemiddelde rendement van zonnepanelen ligt tussen de 14% en 22%. Dat wil zeggen dat maximaal 22% van het zonlicht omgezet kan worden in bruikbaar stroom. Een standaard zonnepaneel heeft een rendement van tussen de 14% en 16%, vaak is het rendement terug te lezen op de product-datasheet van de fabrikant. Daarnaast bestaan er ook hoog rendement cellen die tot wel 22% rendement behalen. Maar deze zijn vele malen duurder dan een gemiddelde zonnepaneel met een lager rendement. De prijs van een zonnepaneel is afhankelijk van het aantal, merk en type van de componenten waaruit deze bestaat. Een zonnestroom systeem bestaat uit zonnepanelen, een omvormer, de bekabeling en stekkers. De installateurs van Kunst zorgen ervoor dat dit hele systeem op en in uw huis wordt gemonteerd.

HOEVEEL BESPAAR JE MET ZONNEPANELEN?

Besparing zonnepanelen