Home » Duurzaam » Warmtepomp » Water/Water warmtepomp

WATER/WATER WARMTEPOMP

Een water/water warmtepomp haalt via een open of gesloten bron zijn warmte uit de lucht, bodem of water. Deze energie wordt met een hoog rendement omgezet voor het verwarmen of koelen van de woning en/of het verwarmen van tapwater.

Alpha Innotec water/water warmtepomp
Hoe werkt een water/water warmtepomp?
Kan een water/water warmtepomp ook koelen?

Afspraak maken offerte aanvragen

Brine/water-warmtepompen compact

Bij water/water warmtepomp systemen werken wij uitsluitend met het Merk Alpha Innotec van Nathan. Op deze manier vallen alle leveringen, rapporten, berekeningen, aanvragen gemeente, service & bronboringen onder 1 noemer. Op deze manieren ben je als consument 100% gewaarborgd van een hoog kwalitatief product met een zeer hoog rendement.

Omdat andere merken werken met externe bronboorders kunnen garanties op langere termijn niet gegarandeerd worden.

Water Water Warmtepompen

De combi & compacte brine/water-warmtepomp van Alpha Innotec is een echte alleskunner. Deze warmtepomp past zich optimaal aan elke ruimte aan. De warmtepomp levert 365 dagen per jaar een perfect klimaat. Energiezuiniger kan men niet verwarmen of koelen. Dit toestel heeft een vermogen van 6 kW en wordt standaard met koelfunctie geleverd en heeft de volgende voordelen;

 • Energiezuinig
 • Fluisterstil
 • Eenvoudige bediening
 • Flexibele verwarmingsinstallatie voor iedere behoefte
 • Passieve koeling
 • Hoogste comfort aan warm tapwater in combinatie met een extern buffervat
 • Combineerbaar met zonne-energie
 • Comfortabel te bedienen dankzij Alpha Home, App en Web (via internet en smartphone)
 • Modern design

Fluisterstil

De warmtepomp is aantrekkelijk door de fluisterstille werking. Door een bijzonder hoogwaardige, geluidsgeoptimaliseerde opbouw van de warmtepomp en de dubbele geluidsisolatie box-in-box systeem, worden bijzonder lage geluidsemissiewaarden bereikt.

Bediening

De slimme warmtepomp van Alpha Innotec weet altijd in welke situatie de gebruiker zich comfortabel voelt. Nadat de gewenste temperaturen en instellingen in de Luxtronik 2.1 regelaar zijn aangebracht, regelt deze de warmtepomp volledig automatisch. Via een draai- en drukknop (Turn & Tip) is de bediening van de warmtepomp voor iedereen kinderspel.

De Luxtronik regelaar kan direct aan de warmtepomp worden bediend. Tevens is het mogelijk om de regelaar in iedere gewenste ruimte van de woning te monteren. De Luxtronik regelaar heeft als voordelen;

 • Eenvoudige bediening door Turn & Tip-principe
 • Full-graphic display met menufunctie
 • Zonder toebehoren aansluiting op internet/netwerk
 • USB-aansluiting
 • Inbedrijfsstellingassistent

Hoe werkt een water/water warmtepomp?

In een water/water warmtepomp wordt een speciale vloeistof – koudemiddel genoemd – rondgepompt door een compressor, een condensor, een expansieventiel en een verdamper. De warmtepomp haalt warmte uit de aardbodem, waar de temperatuur circa 5ºC tot 10ºC bedraagt en zet dit met behulp van zijn compressor om in warmte met een temperatuur van bijvoorbeeld 35º voor centrale verwarming of 55º voor warm (tap)water.

Kan een water/water warmtepomp ook koelen?

Een groot voordeel van een water/water warmtepomp is dat je hiermee ook je woning kunt koelen. Een bodembron heeft namelijk een temperatuur van 5°C tot 10°C. Er zijn maar twee energiezuinige pompjes voor nodig om water door de koele bodem en je afgiftesysteem te laten circuleren en zo jouw huis aangenaam te koelen in de zomer. We noemen dit ook wel, passieve koeling. Dit kan door middel van een ingebouwde module of een externe accessoire: de zogeheten PCM-module.