Home » Riolering

Aanleg & renovatie rioolsystemen

Wij leveren en monteren zowel nieuwe rioleringssystemen en voeren bij oude woningen zelf de riool renovaties uit. Dit geldt voor zowel vuilwater- als hemelwaterafvoer systemen.

REGENWATER INFILTRATIE

Regenwater infiltratie is het opvangen van regenwater in de grond, en niet in het riool. Op deze wijze kun je regen verwerken op de plek waar het valt om zo een te grote druk op het riool te voorkomen. Vaak wordt hier een tijdelijke opslag voor gebruikt, zoals een infiltratiekrat of een IT systeem. Zodra de grond verzadigd is, kan het regenwater hier tijdelijk worden opgeslagen en direct aan de grond worden terug gegeven zodra het kan. Infiltratie oplossingen zijn vaak omwikkeld met ‘geotextiel’. Dit textiel voorkomt dat zand of plantenwortels het systeem kunnen vervuilen maar zorgt er wel voor dat het water kan wegsijpelen in de grond.

Infiltratiekratten

Infiltratiekratten zijn een goede oplossing voor de infiltratie en buffering van regenwater.

Infiltratiekratten
Infiltratiekratten

Een infiltratiekrat creëert een ruimte onder de grond waarin water kan worden opgeslagen. Tevens kan het infiltratiekrat met geotextiel, regenwater afgeven aan de grond. Infiltratiekratten kunnen worden gekoppeld in de hoogte, breedte en lengte om zo de gewenste inhoud te bereiken.

De gekoppelde infiltratiekratten met omhulling van geotextiel is het infiltratiebekken. Zo kan er voor elke situatie een geschikte oplossing gevonden worden.

Een infiltratiekrat wordt gevuld door middel van de aanvoer, welke aangesloten is op een dak of bijvoorbeeld een lijnafwatering. Ook dit infiltratiekrat is omhuld met geotextiel om vervuiling in het krat te voorkomen.

Leveren & monteren van gevel hemelwater afvoer

Wij leveren en monteren zinken hemelwaterafvoeren rond, vierkant in de kleuren blank, zwart, antraciet koper. Alle opties behoren tot de mogelijkheid.

Gevel hemelwater afvoer monteren

AANLEG pluvia hemelwater afvoersystemen

Installatieservice Kunst is gespecialiseerd in het aanleggen van Pluvia hemelwater afvoer systemen. Bij het pluvia hemelwater afvoersysteem wordt de zogenoemde volvulling toegepast: stap voor stap wordt de gehele, dunne leiding gevuld met water waardoor het water dat al in de buis is een zuigende werking heeft op het water op het dak. De volvulling wordt bereikt door een speciale trechter in combinatie met een juiste dimensionering van het leidingstelsel. De energie voor de onderdruk ontstaat door de het hoogteverschil tussen trechter en uiteindelijk lozingspunt van het water. Om het vrije expanderen van de polyethyleen-leiding (PE) mogelijk te maken kan het PluviaFlex beugelsysteem gebruikt worden.

Pluvia hemelwater afvoersysteem

Het pluvia-systeem heeft, vooral voor gebouwen met platte daken, een aantal voordelen:

  • De buizen hebben een kleine diameter en zijn daarom makkelijker weg te werken.
  • Er is geen afschot nodig in horizontale leidingen.
  • Er zijn minder afvoerpunten nodig dan bij conventionele afwatering.
  • Door de hogere snelheid van het water treedt zelfreiniging van de slangen op.
  • Geen zichtbare afvoerpijp aan de buitenzijde van het gebouw.
Pluvia hemelwater afvoerbuizen
Pluvia hemelwater afvoer
Verwarming icoon
Sanitair icoon
Duurzaam icoon
Riolering icoon
Koeling icoon
Ventilatie icoon