Home » Duurzaam » Zonneboiler

ZONNEBOILER

Een zonneboiler is perfect te combineren met de meeste bestaande cv-doorstroomtoestellen. Het is een voorverwarmer die geschikt is in combinatie met een naverwarmer zoals een cv-ketel. Comfortabel onder de norm EPN (Energie Prestatie Norm), dit is een norm voor de energiezuinigheid van een woning en geeft aan hoe efficiënt de energie in een woning wordt gebruikt. Deze EPN wordt uitgedrukt in een EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt).

Met een zonneboiler is een ongeëvenaarde reductie van 0,12 mogelijk, en dit tegen een relatief lage investering. Daarmee is de installatie van dit zonneboilersysteem verreweg de goedkoopste manier om de EPC te verminderen!

Afspraak maken Offerte aanvragen
Zonneboiler-Nefit Solarline

Nefit SolarLine

Het Nefit SolarLine-systeem is dé verwarmings- en warmwater voorziening waar mee optimaal wordt geprofiteerd van zonne-energie. Duurzaam, EPC-verlagend en comfortabel. Geschikt voor nieuwbouw, bestaande bouw en utiliteit.

Meer informatie

DE WERKING VAN ZONNE-ENERGIE

De collectoren worden op het dak geplaatst en de zonneboiler in de woning. Het zonlicht verwarmt het water in de boiler. Via de cv-ketel stroomt het warme water naar de aanwezige tappunten. Op zonnige dagen heb je 100% gratis en duurzaam verwarmd water. Bij te weinig zon wordt het water bijverwarmd door de cv-ketel.

Werking Zonne-energie