Home » Duurzaam » Zonneboiler » Nefit SolarLine-systeem

Nefit SolarLine-systeem

Het Nefit SolarLine-systeem is dé verwarmings- en warmwater voorziening om zo optimaal te profiteren van zonne-energie. Duurzaam, EPC-verlagend en comfortabel. Uitermate geschikt voor nieuwbouw, bestaande bouw en utiliteit. Bovendien is dit systeem zeer eenvoudig te monteren en uit te breiden. De collectoren zorgen voor verwarming van al het benodigde (tap)water. De bijbehorende boiler is nagenoeg overal te plaatsen. En tijdens grijze winterdagen springt de Nefit HR-ketel moeiteloos bij.

Afspraak maken Offerte aanvragen Bekijk Brochure

Permanent gevuld

Het Nefit SolarLine-systeem is een constant gevuld systeem. Een lichte pomp voldoet, want naast leidingweerstand hoeft er geen hoogte overwonnen te worden. Ook terugmoduleren is niet nodig. Het resultaat is altijd: een zeer laag stroomverbruik.

Unieke plaatsingsmogelijkheden

Bij het plaatsen van de boiler is sprake van veel installatievrijheid. Zelfs het plaatsen van de boiler boven de collectoren is mogelijk. Boiler en collectoren kunnen ver van elkaar geïnstalleerd worden, tot een hoogteverschil van maar liefst vijf etages.

Hoog rendement

Al bij geringe lichtinval en ook bij vrieskou nemen de collectoren warmte op. De glasplaat laat maar liefst 92% van het aanwezige zonlicht door. De koperen absorber is voorzien van een speciale selectieve laag die licht optimaal omzet in warmte. Het gebruik van minerale wol in combinatie met een vochtwerende laag achter de absorber, samen met een unieke koudebrugvrije constructie, voorkomt warmteverlies.

Zonneboiler-Nefit Solarline

Eenvoudig uit te breiden systeem

Dankzij de handige clipverbindingen en standaard-frames kunnen de collectoren zonder gereedschap geïnstalleerd worden. Daarmee is het Nefit SolarLine-systeem eenvoudig uit te breiden tot een groter vermogen dat exact aansluit op de warmtevraag van elk project. Het Nefit SolarLine-systeem biedt daarom óók volop mogelijkheden om flexibel in te spelen op unieke situaties. Collectoren kunnen in diverse combinatie-opstellingen worden geplaatst. Per pompunit kunnen tot en met 50 collectoren gekoppeld worden. Samen met de opdak- of indakopstellingen en de mogelijkheid om het aantal opstellingen uit te breiden, levert dat ongekend veel opstellingsvarianten op.