Home » Duurzaam » Warmtepomp » Lucht/water warmtepomp » Hybride warmtepomp

HYBRIDE WARMTEPOMP

Hybride warmtepompen werken altijd samen met een bestaande of nieuwe cv-ketel. De buitenunit wordt buitenhuis gemonteerd en ont­trekt energie aan de buitenlucht, de compacte binnen­unit wordt in de omgeving van het cv-toestel gemonteerd.

Afspraak maken offerte aanvragen Bekijk Brochure

Wat is een hybride WARMTEPOMP?

In veel opzichten is een hybride warmtepomp vergelijkbaar met een hybride auto. Zo rijd de auto deels op een normale brandstof en deels op elektriciteit. Normaal gesproken werkt een cv-ketel alleen op aardgas. Door je cv-ketel te koppelen aan een elektrische warmtepomp ontstaat een hybride verwarmingssysteem. Dit systeem werkt op zowel gas als op stroom.

Dankzij een hybride systeem bespaar je vrijwel direct tot wel 75% op je gasverbruik. De betere systemen zijn ook in staat om continu de optimale combinatie van elektriciteit en gas te kiezen. Het intelligente systeem houdt daarbij rekening met de gasprijs ten opzichte van de stroomprijs. Zo heb je altijd het beste van twee werelden, ongeacht hoe de energieprijzen zich de komende jaren ook ontwikkelen.

Vloerverwarming is geen vereiste

Bij een hybride systeem zorgt de warmtepomp het grootste deel van het jaar voor de verwarming van de woning. De cv-ketel zorgt voor warm water en wordt alleen ingezet als er sprake is van een piekvraag, bijvoorbeeld als het buiten erg koud is. Zo kan het gasverbruik al gauw 60% omlaag. Je behoudt je cv-ketel en gasaansluiting. Zo heb je de voordelen van beide verwarmingsvormen en hou je voor de toekomst alle opties open. Een ander bijkomend voordeel van dit systeem is dat de woning geen vloerverwarming of een ander lagetemperatuursysteem hoeft te hebben: alledaagse radiatoren volstaan.

Eenvoudig te plaatsen

Door het compacte formaat van een binnenunit is de warmtepomp in vrijwel elke situatie prima te plaatsen.

Thuissituatie Hybride warmtepomp