Home » Duurzaam » Warmtepomp » Lucht/water warmtepomp » All-Electric warmtepomp

ALL-ELECTRIC WARMTEPOMP

Er zijn verschillende luchtwarmtepompen die een woning kunnen verwarmen én voor voor warm water zorgen: je hebt dan geen cv-ketel of gasaansluiting meer nodig. Wij noemen dit de zogeheten ‘All-electric’ luchtwarmtepompen. De buitenunit gebruikt de buitenlucht als bron. Met dit systeem ben je het hele jaar door verzekerd van verwarmend tapwater, zelfs bij zeer lage buitentemperaturen. In combinatie met groene stroom wordt je verwarming dan CO2-neutraal.

Afspraak maken Offerte aanvragen

Hoe werkt een elektrische warmtepomp?

Eigenlijk doet en volledig elektrische warmtepomp hetzelfde als wat je cv-ketel ook doet: je woning verwarmen én warm water leveren. Zijn energie haalt deze warmtepomp uit de buitenlucht: elke kW stroom wordt zo met duurzame energie omgezet in 4 kW verwarmingsvermogen! Een rendement van minstens 400% dus! De warmtepomp maakt gebruik van een buffer, zodat er direct warm water voorhanden is als je onder de douche stapt. De installatie is wel groter dan bij een hybride waterpomp of cv-ketel.

Duurzaam én energiebesparend

Het grootste voordeel van een warmtepomp is dat je gratis energie uit de buitenlucht gebruikt. Het gebruik van fossiele energie willen wij tot een minimum beperken. Zeker wanneer de warmtepomp wordt gecombineerd met duurzame zonne-energie, in de vorm van een PV-systeem voor elektriciteit en zonnecollectoren voor warm water. Op deze manier behoort een energieneutraal en zelfvoorzienend systeem tot de mogelijkheden.

Verwarmen en koelen

Is jouw woning (relatief) nieuw en dus voldoende geïsoleerd? Voorzien van vloerverwarming (of een vergelijkbaar lagetemperatuursysteem)? Dan is een all-electric warmtepomp zeer geschikt voor het verwarmen en koelen van de woning. Het systeem past zijn vermogen continu aan en zo wordt nooit meer elektriciteit gebruikt dan nodig. De warmtepomp produceert warm cv-water dat gebruikt kan worden voor een cv-circuit met vloerverwarming, maar ook voor bijvoorbeeld ventilatorconvectoren. Verkoeling tijdens een warme zomerdag? Dan draait het systeem het proces gewoon om en zorgt voor verkoeling door het gebruik van koud, in plaats van warm water door het cv-circuit.

De buitenunit, Monoblock of Split, die de buitenlucht aanzuigt, kan gecombineerd worden met verschillende binnenunits. De compacte wandhangende modellen worden meestal voorzien van een warmwaterboiler. De staande alles-in-een modellen zijn voorzien van een ingebouwde (zonne)boiler.

Thuissituatie All Electric warmtepomp